Podium voor zwarte makers in Theater De Generator | Leidschdagblad

2022-07-15 21:48:02 By : Mr. Roland Han

Theater De Generator in Leiden biedt elke donderdagavond in juni een podium aan zwarte makers.

Met elkaar vormen deze optredens het festival Ankrá, het woord in Papiaments voor verankerd. De voorstellingen behandelen onderwerpen als het slavernijverleden en de koloniale geschiedenis.

Kamla de Haas gaat donderdag 9 juni als eerste het podium op. Zij is geboren in Suriname, opgegroeid in Groningen en woont nu op Curaçao. Zij laat Leiden kennismaken met de zogeheten Tula-opstelling.

Op donderdag 16 juni staat de voorstelling ’Voices from letters: Zikinzá’ op het programma. Het is een muzikale ode aan de Curaçaose cultuur met eigen composities, storytelling en beelden.

Verteller Onias Landveld komt donderdag 23 juni naar De Generator. In zijn voorstelling ’Wortels en cassave’ vertelt hij het verhaal van een zwarte jongen die zijn land ontvlucht.

Sherise Strang sluit op 30 juni de Ankrámaand af. Haar theatersolo ’I’d had enough so I killed him’ is geïnspireerd op het leven van poëet en schrijfster Maya Angelou, een vrouw die als activist en feminist vocht voor zwarte vrouwen.

De voorstellingen beginnen steeds om 19.30 uur. Theater De Generator is gevestigd in de Vrijplaats aan de Middelstegracht in Leiden. Meer informatie en reserveren: www.theaterdegenerator.nl

Wil je dagelijks alle hoogtepunten uit het nieuws in je inbox?